Виконавчий директор UkraineInvest та Посол України в Кувейті обговорили перспективи залучення кувейтських інвестицій до України


Виконавчий директор UkraineInvest та Посол України в Кувейті обговорили перспективи залучення кувейтських інвестицій до України

Під час онлайн зустрічі 13 квітня Виконавчого директора UkraineInvest Сергія Цівкача та Посла України в Кувейті Олександра Балануци були обговорені питання організації спільних заходів, спрямованих на популяризацію інвестиційного потенціалу України, та перспективи залучення кувейтських інвестицій до України.


Доцільно зазначити, що 13 лютого 2021 року набрав чинності Закон України № 1116 від 17.02.2022 р. «Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні» (Закон про інвестиційних нянь), метою якого є залучення значних інвестицій в економіку України. Відповідно до Закону та відповідних змін до Податкового та Митного кодексів України, пакет спеціальних інвестиційних стимулів буде доступний для інвестиційних проектів, що відповідають певним вимогам.


17 лютого 2021 року Уряд України визначив UkraineInvest уповноваженою установою для підтримки інвестиційних проектів, які мають намір отримати державну підтримку. UkraineInvest допомагатиме інвесторам у процесі подання заявки для отримання державної підтримки, встановленні комунікації з органами державної влади та місцевого самоврядування.


UkraineInvest розробив відповідні роз’яснення до Закону, що мають на меті структуровано та легко пояснити вимоги та процедури, наявні форми державної підтримки, вимоги до заявників та інвестиційних проектів із значними інвестиціями, деталі процесу подання заявки для отримання державної підтримки тощо.