Регіони мають скористатись перевагами індустріальної релокації в Україні та збільшувати обсяги інвестицій


Регіони мають скористатись перевагами індустріальної релокації в Україні та збільшувати обсяги інвестицій

Регіони мають скористатись перевагами індустріальної релокації в Україні та збільшувати обсяги інвестицій.
Таку думку висловив Виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач під час зустрічі з членами EBA Lviv-Western Ukrainian Office of The European Business Association.
За його словами, через спалах пандемії у світі набуло особливої актуальності питання щодо реорганізації глобальних ланцюгів постачання, а також переміщення міжнародними компаніями своїх виробничих потужностей з країн Азії до інших регіонів світу.
Урядовий офіс UkraineInvest сьогодні активно працює над програмою індустріальної релокації в Україні. Зокрема, вивчає які товарні лінії найбільш перспективні для розташування в Україні.
«Саме тому ми сьогодні тут, ми хочемо з кожним регіоном відпрацювати можливості виробництва у них конкурентної продукції», – наголосив Сергій Цівкач. За його словами, про це йшла мова під час вчорашніх зустрічей з владою та бізнесом Тернопільщини, сьогоднішніх з Головою Львівської обласної державної адміністрації Максимом Козицьким та представниками міської ради Львова.
«Нам дуже важливо, щоб розпочалась конкуренція між регіонами України за інвестора, тільки тоді умови стануть кращими», – наголосив Сергій Цівкач.
Він навів приклад Тернополя, де фактично вже реалізований проект індустріальної релокації – у червні поточного року бельгійська компанія Monks International починає у місті виробництво товарів легкої промисловості з ринком збуту в ЄС.

Слідкуйте за новинами на наших сторінках у соціальних мережах Facebook, Twitter, LinkedIn, або YouTube .