Ірландська компанія Kingspan інвестує 200 млн євро в новий будівельний технохаб в Україні


Ірландська компанія Kingspan інвестує 200 млн євро в новий будівельний технохаб в Україні


Ірландська компанія Kingspan, світовий лідер у сфері рішень енергоефективного будівництва, теплоізоляційних технологій та оздоблення будівель, інвестує 200 мільйонів євро в новий будівельний технологічний хаб в Україні.

Він буде побудований протягом наступних п’яти років і створить понад 600 робочих місць. Про це представники компанії повідомили за підсумками візиту до України. Команда UkraineInvest надає компанії необхідний організаційно-консультативний супровід для підготовки проекту.


«Ця інвестиція знаходиться на перехресті трьох криз: кліматичної кризи, кризи енергетичної безпеки та кризи, викликаної війною РФ проти України. Новий будівельний технологічний хаб, який ми плануємо створити, зробить позитивний внесок на всіх трьох фронтах: підтримує Україну, яка відбудовує свою економіку, задовольняє попит у Центральній та Східній Європі на енергоефективні будівлі та допомагає Європі зменшити залежність від імпорту нафти та газу», – заявив CEO групи Kingspan Джин Мурта під час візиту до Києва.
Як він наголосив, компанія планує негайно почати процес розробки проекту за відповідних умов безпеки. Kingspan вже призначив проектну групу для визначення відповідного місця, ймовірно на заході країни.


«Незважаючи на активну фазу військових дій, Україна показує непересічний результат у частині залучення інвестицій. Така суттєва інвестиція не тільки важлива в плані економічного розвитку, але і є потужним сигналом для інших іноземних інвесторів», – зазначив виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач.


Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у свою чергу закликав міжнародний бізнес слідувати прикладу Kingspan, повністю вийти з російського ринку та перемістити інвестиції в Україну. Це піде на користь як репутації, так і довгостроковій стратегії кожного бізнесу.
Компанія Kingspan оперує 198 виробничими потужностями у понад 70 країнах і налічує більше 19 000 працівників. 5 квітня Kingspan оголосив про завершення виходу з російського ринку. На долю Росії припадало менше 1% глобальних операцій Kingspan. Компанія також пожертвувала 750 тисяч доларів UNICEF на створення п’яти центрів Blue Dot для допомоги біженцям на українському кордоні.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube .