Інвестиційні можливості для видобувних компаній


Інвестиційні можливості для видобувних компаній

Останніми роками зацікавленість до видобувних підприємств України стрімко збільшувалась. Україна здатна зменшити імпортозалежність стратегічних секторів економіки, а також розвинути нові компетенції в інноваційних галузях за рахунок власної мінерально-сировинної бази, яка здатна майже повністю задовольнити потреби національної промисловості, а також посприяти розвитку її експортного потенціалу.

Заступник виконавчого директора UkraineInvest Євгеній Шакотько та начальник управління з правових питань та регуляторної політики UkraineInvest Стефан Христенко провели воркшоп для гірничодобувних підприємств щодо отримання державної підтримки під час реалізації інвестиційних проєктів.

Розповіли про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями, зокрема звільнення від податку на прибуток, отримання в оренду земельної ділянки, звільнення від сплати ввізного мита на нове обладнання та комплектуючі та звільнення від земельного податку.

Інвестори, що вирішать вкладати кошти у добувну промисловість, отримають спеціальні умови від держави у вигляді до 30% компенсації від планового обсягу інвестицій за проєктом, а саме: звільнення від сплати ПДВ та мита при ввезенні нового обладнання, забезпечення переважного права землекористування, а також можливість будівництва чи реконструкції комунікацій, засобів електро- та водопостачання тощо за рахунок державного чи місцевих бюджетів.

Участь у заході взяли керівники й фахівці міжнародних та українських гірничодобувних компаній, бізнес-асоціацій.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube .