UkraineInvest налагоджує співпрацю з Офісом Генерального прокурора у сфері захисту інвесторів


UkraineInvest налагоджує співпрацю з Офісом Генерального прокурора у сфері захисту інвесторів

5 квітня 2021 року відбулась зустріч представників UkraineInvest та Офісу Генерального прокурора. 


Працюючи над вирішенням проблемних питань інвесторів, UkraineInvest нерідко стикається з ситуаціями, у яких захист інвестицій потребує реагування органами правопорядку. Серед іншого йдеться і про прояви недобросовісної поведінки правоохоронців щодо бізнесу. Такі випадки потребують робочого діалогу з представниками прокуратури.


Під час зустрічі з начальником Департаменту кримінально-правової політики та захисту інвестицій ОГП Олексієм Бонюком обговорили поточний стан проблемних питань інвесторів, які звертались за підтримкою до UkraineInvest. Окрім того, було окреслено можливі формати подальшої співпраці між UkraineInvest та Офісом Генерального прокурора щодо питань захисту інвестицій, зокрема в контексті Закону України «Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями».


Виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач підкреслив важливість ініціатив щодо налагодження ефективної комунікації  між інвесторами та органами прокуратури. Процесуальні можливості прокурорів Департаменту кримінально-правової політики та захисту інвестицій ОГП відіграватимуть у цьому одну з ключових ролей.