Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні від UkraineInvest

Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні від UkraineInvest

Станом на лютий 2024 року Інвестиційна карта України налічує 144 інвестпроєкти на суму 5 млрд доларів США.

Серед цих проєктів 50 належать до напрямку відбудови України. Наразі Карта налічує 68 проєктів від бізнесу та 76 – від муніципалітетів. За 2023 рік отримано 21 запит від потенційних інвесторів, зацікавлених у проєктах, розміщених на Карті.

https://shorturl.at/mU347

Український екостартап Carbominer отримав грант на 1,5 млн євро від EIC Accelerator.

Першою сферою, в якій команда прагне досягти успіху, є фермерство закритого ґрунту. Глобальна візія проєкту – гарантувати більш стійке виробництво продуктів харчування завдяки постачанню атмосферного CO2 в теплиці.

https://shorturl.at/fjoF8 

Міністерство економіки України та Європейський Інвестиційний Банк працюють над забезпеченням доступного фінансування для українського бізнесу.

Європейський Інвестиційний Банк  – одна з найбільших фінансових інституцій ЄС, яка підтримує стійкість економіки України та надає пряме фінансування, гарантії для українських банків та технічну допомогу. Це має велике значення  з огляду на імплементацію Плану України в рамках Ukraine Facility та подальший процес відновлення України.

https://shorturl.at/mxISV

В Україні запрацював Фонд з розвитку спроможності (UCDF) під координацією МВФ.

Учасники інавгураційного засідання Керівного комітету схвалили початковий план роботи UCDF разом із його фінансуванням у розмірі 27,5 млн доларів США, що покриватимуть технічну допомогу МВФ і партнерів протягом 2024–2028 років.

https://shorturl.at/kLP89 

Світовий банк збільшив оцінку вартості відбудови України майже до 486 млрд доларів США.

Найбільше постраждали сектори торгівлі та промисловості, сільське господарство, енергетика та транспорт.

https://rb.gy/2s205m 

У січні ВВП зріс на 3,5% завдяки розширенню логістичних можливостей та зростанню інвестиційного попиту.

За попередніми оцінками, у січні основні сектори економіки демонстрували позитивну динаміку. Транспортну галузь підтримували нарощування внутрішніх залізничних перевезень та переробка вантажів у морських портах. Продовження відновлення економічної активності за рахунок експортоорієнтованих виробництв, а саме металургії, добування металевих руд та агропереробки, а також енергетики не тільки обумовило позитивні тенденції в промисловості,  а й сформувало попит на продукцію суміжних видів діяльності.

https://rb.gy/eo4ipi

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.