Державний банк Німеччини надасть 7,4 млн євро Фонду розвитку підприємництва в Україні


Державний банк Німеччини надасть 7,4 млн євро Фонду розвитку підприємництва в Україні

Фонд розвитку підприємництва в Україні та державний банк Німеччини “Кредитна установа для відбудови” (KfW) підписали угоду на 7,4 млн євро кредитного та грантового фінансування малого та середнього бізнесу на 30 років.


Надання кредиту та гранту відбувається для реалізації проєкту «Рефінансування енергоефективних інвестицій малих та середніх підприємств України через фінансовий сектор», що фінансується урядом Німеччини. Із 7,4 млн євро фінансування 7 млн євро спрямовані на кредити та 0,4 млн євро – на грантові кошти.
Залучені кредитні кошти будуть надані Фондом розвитку підприємництва через банки-партнери на фінансування малих та середніх підприємств у національній валюті. Це сприятиме підтримці ліквідності фінансових установ та дозволить інвестувати в енергоефективні заходи в умовах воєнного стану.

До того ж, у травні KfW підписав кредитну угоду з Міністерством фінансів України на суму 150 млн євро в рамках Програми надзвичайної економічної допомоги Україні, призначеної для забезпечення українського уряду можливістю підтримувати державні соціальні витрати, пенсії та видатки на охорону здоров’я та освіту, включно із заробітною платнею персоналу шкіл і лікарень.