В Україні презентовано гайд для іноземних інвесторів


В Україні презентовано гайд для іноземних інвесторів

Київ, 22 вересня презентовано перший інвестиційний гайд для іноземних інвесторів, що стане основним джерелом інформації про можливості в Україні  – “UkraineInvest Guide”.

Залучення інвестицій в економіку України є пріоритетом для Уряду. Ключову роль в розвитку діалогу між державою та бізнес-спільнотою відіграє Урядовий офіс із залучення та підтримки інвестицій “UkraineInvest”, який ініціював роботу над гайдом для промоції інвестиційного потенціалу України.

зазначив Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов.

“UkraineInvest Guide” включає аналітику та інвестиційні проєкти в агропромисловому комплексі, енергетиці, виробництві, ІТ секторі, нерухомості та інфраструктурі. Окрім того, інвестиційний гайд містить цільові інвестиційні програми, спрямовані на розвиток туризму, гірничодобувної промисловості, індустріальних парків, галузі поводження з відходами та імпортозаміщення, а також пріоритетні об’єкти приватизації.

З метою підвищення інвестиційної привабливості держави, залучення потенційних інвесторів та створення конкурентоспроможної економіки Урядом реалізується ряд реформ. Це і земельна реформа,  і проведення ефективних прозорих приватизаційних процесів, і створення системи державної підтримки значних інвестиційних проєктів. Напрацювання офісу “UkraineInvest” і, зокрема, презентація гайду є частиною широкомасштабного процесу, спрямованого на посилення інвестиційного потенціалу України.

зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко

Видання було створене UkraineInvest у співпраці з Апаратом Прем’єр-Міністра України, Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Фондом державного майна України, обласними державними адміністраціями, міськими державними адміністраціями, проектами міжнародної технічної допомоги та бізнес-асоціаціями. 

Щоб залучити інвесторів, необхідно забезпечити дві умови: рівні правила гри для всіх та прозорість приватизаційного процесу. Поряд із належною підготовкою підприємств до приватизації, забезпечення цих умов – у пріоритеті Фонду.

підкреслив Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко.

UkraineInvest Guide стане відправною точкою для інвесторів, адже містить актуальну інформацію про потенціал України та аналітичні дані з різних галузей, а також промотує історії іноземних компаній, які вже успішно працюють у нашій країні.

зазначила Юлія Ковалів, заступниця керівника офісу Президента України.

Аби конкурувати за інвестиції на глобальному рівні, Україні потрібно застосовувати інноваційні підходи для промоції інвестиційного потенціалу. За ініціативи Прем’єр-Міністра України Дениса Шмигаля та спільно з Офісом Президента України команда UkraineInvest розпочала збір інвестиційних проектів – з-поміж 600 було обрано 60 найбільш привабливих. UkraineInvest Guide – це потужний інструмент для інформування іноземних інвесторів про ресурсний потенціал країни, інвестиційні проєкти та зміни в регуляторній політиці.

зазначив Виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач.

UkraineInvest Guide” буде оновлюватися на щоквартальній основі, щоб забезпечити потребу інвесторів в актуальній інформації. Детальніше: ukraineinvest.gov.ua/uk/guide 

Stay tuned and follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn or YouTube for more updates.